Jom Layan link-link dibawah nie..

Terkejut temui DATUK lintah!!!MOHD. IZMAN mengukur panjang lintah yang dijumpai dalam parit Kampung Semandong, Padang Besar semalam.


PADANG BESAR - Penyelia tapak binaan, Mohd. Izman Ismail sudah lali bekerja dalam parit tetapi apa yang dialaminya di Semandong, dekat sini kelmarin pasti menjadikan dia lebih berhati-hati selepas ini.

Sewaktu turun ke dalam air bagi memeriksa kerja pemasangan parit tengah hari kelmarin, dia terdengar air berkocak dan terkejut besar apabila ternampak seekor lintah sebesar tapak tangan mengengsot ke arahnya.

"Saya ingatkan ikan, tapi lintah yang jauh lebih besar daripada lintah kerbau yang biasa saya lihat," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Dipetik dari : http://kosmo.com.my

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ini bukan bapak lintah daa nie...nie daa kira pangkat datuk lintah...hahahahaha

Rini tinggalkan Radio Era demi Nyanyian??


NEKAD meninggalkan kerjaya sebagai deejay radio Era, Rini mahu tampil agresif sebagai penyanyi.


BULAT hati Rini meninggalkan dunia penyampaian radio April lalu. Bukan tidak mahu menggendong tuah yang datang bergolek setelah keluar daripada Akademi Fantasia musim ketujuh, namun Zulzafrini Zulkifli mempunyai sebab untuk tidak lagi bergelar deejay radio Era.

Di mata gadis manis bertudung berusia 26 tahun ini ada lebih pancaran apabila bercerita soal nyanyian.

Dia akur dan jujur menyatakan semasa bekerja di stesen radio Era, single bertajuk Mainan Jiwa nyanyiannya tidak dimainkan di radio-radio lain dan dia tidak mahu situasi itu berterusan.

"Saya keluar secara baik daripada Era. Kontrak saya sebagai deejay selesai dan saya ada sebab kenapa tidak menyambungnya semula.

"Era banyak memberi saya pengalaman yang baik dalam hidup juga platform kepada karier saya. Tapi saya mahu serius bergelar penyanyi.

"Saya rasa sedikit merugikan apabila lagu sebaik Mainan Jiwa yang ditulis oleh Aidit Alfian dan lirik oleh Ad Samad tidak diperdengarkan secara menyeluruh kepada umum.

"Kini setelah meninggalkan status deejay Era, saya mahu dilihat sebagai penyanyi," ujarnya serius dalam kelajuan dia berbicara dan tidak hairanlah kenapa dia pernah bergelar deejay.

Keyakinan itu ditambah lagi dengan dorongan orang-orang kuat di belakangnya.

Kakitangan produksi Indigital yang merangka perjalanan Rini untuk bergelar penyanyi membuatkan adrenalinnya lebih memuncak.

Dia diberikan informasi dan asas dunia hiburan yang sebenar.

Bagi Rini ini bukan lagi masa untuk bermain-main dengan waktu, dia harus terus melangkah membuka kekudanya agar tidak kekok di gelanggang nyanyian.

"Ini sebenarnya memang minat saya yang utama. Saya tidak mahu dilihat sebagai penyanyi tangkap muat.

"Sekarang selain mempromosikan lagu Mainan Jiwa ini di setiap stesen radio dan media, saya turut mengumpulkan material untuk album saya," ujarnya.

Melihatkan hasil kutipan nada sambung peribadi (Ring Back Tone) melalui single itu, ia turut mendorong Rini supaya serius menyanyi.

"Bukan kerana duit semata-mata tetapi saya dapat lihat sendiri sebenarnya lagu saya dapat diterima umum," ujarnya puas hati.

Kembar kepada Zulzafrina ini mempunyai segunung harapan. Dia mahu jambatan perkenalan status baru itu melekat di hati umum.

Tinggallah kenangan bermalam di konti deejay, kini dia mahu tangannya pantas memegang mikrofon dan menyalurkan vokalnya ke pendengaran khalayak.

Realitinya, dia memang mahu bergelar penyanyi.

Dipetik dari: http://kosmo.com.my

Aishah tunggu kelahiran sulung
ISTERI kepada Sheikh Abdul Shanaz ini sedang menunggu waktu untuk melahirkan cahaya hati sulungnya. Aishah Sinclair yang bakal muncul melalui filem Kapoww bercerita tentang debaran yang semakin hari semakin kencang di dadanya.

Bakal melahirkan bayi sulungnya Ogos ini, Aishah Jennifer Mohamed Sinclair masih tetap aktif bekerja bagi memastikan proses kelahiran kelak senang dan lancar. Itu adalah antara pesanan orang tua-tua yang diambil dan diikutinya. Wanita berusia 29 tahun ini turut mengambil berat setiap pesanan ibunya yang sama-sama berdebar menantikan kelahiran si cucu.

"Ibu berpesan supaya jaga pemakanan dan jangan ambil makanan segera. Sesibuk mana sekali pun, saya akan pastikan diet yang diambil seimbang," ujar Aishah tentang nasihat ibunya.

Sedang hamil tujuh bulan, Aishah serta keluarga turut berkongsi kegembiraan apabila abangnya, Ashraff Sinclair bakal bergelar bapa kelak. Isterinya yang merupakan penyanyi terkenal Indonesia, Bunga Citra Lestari turut mengesahkan kehamilannya bulan lalu.

"Ini merupakan kegembiraan berganda buat keluarga saya. Selebihnya saya tidak mahu komen tentang hal privasi Ashraff," ujarnya yang bercadang mengambil program senaman pilates selepas bersalin kelak.

Dipetik dari: http://kosmo.com.my

@@ Followers @ @

Pembaca Berita PANAS!

Popular Posts