Jom Layan link-link dibawah nie..

Politik: UMNO tidak akan terima semula Zaid


PUTRAJAYA - UMNO tidak akan menerima semula bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim (gambar) menyertai semula parti itu, kata Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

"Zaid, kita buang dia. Kita nak bawa dia balik buat apa?," katanya ketika ditanya peluang Zaid sekiranya ingin kembali kepada UMNO.

"Dia juga akan bagi masalah. Kita tidak suka orang yang beri masalah. Kita hendak orang yang masuk parti kita, orang-orang yang menjiwai perjuangan bukan untuk mencapai sesuatu bagi diri masing-masing," katanya selepas merasmikan Majlis Konvokesyen Kanak-kanak Tabika dan Taska Kemas di sekitar Putrajaya di sini semalam.

Pada 8 November lalu, Zaid telah menarik diri daripada bertanding jawatan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan meletak semua jawatannya dalam parti itu berikutan dakwaan bahawa pemilihan parti itu tidak telus.

Namun, Zaid yang dipecat daripada UMNO pada Disember 2008 dan menyertai PKR enam bulan selepas pemecatannya, sehingga kini belum menyatakan untuk kembali ke pangkuan UMNO dan hanya dilaporkan bercadang untuk menubuhkan parti politik baru. - Bernama

@@ Followers @ @

Pembaca Berita PANAS!

Popular Posts